Skip to content

Rugzakroute Junior Boswachter

Datum:

Tijd:

Rugzakroute Junior Boswachter

Ga samen met Sprokkel en Jutter op pad met de Rugzakroute!

Tijdens de zelfstandige activiteit Rugzakroute leren kinderen onder andere dat alle bomen op Ameland door de mens zijn aangeplant, wat ‘’kriebelbeestjes’’ zijn en wat de leeftijd van een omgezaagde boom is.

Onze boswachterhulpen Sprokkel en Jutter nemen jullie mee met een uitgezette speurroute van ongeveer 3,5 kilometer (ca 1,5-2 uren) door het Nesserbos. Met de opdrachten tijdens de Rugzakroute kunnen jullie helpen om het bos te onderhouden! De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen tussen 3 en 8 jaar helpen konijn Sprokkel en kinderen tussen 9 en 14 jaar helpen haas Jutter. Zo worden jullie echte Junior Boswachters!

Bij het Natuurcentrum kan een rugzak worden gehuurd met daarin materialen die gebruikt worden voor de bos-opdrachten. Eén rugzak kan worden gebruikt voor een groepje van circa 4 kinderen, de opdrachten zijn afgestemd op kleine groepjes.  Minstens 1 volwassen begeleider moet met de kinderen mee.

Een rugzak kan worden gehuurd voor maximaal 1 dag volgens openingstijden van het Natuurcentrum. Het huren van de rugzak kost €15 + €10 borgsom. De borgsom wordt geretourneerd wanneer de tas met inhoud compleet en heel wordt teruggebracht.

In de rugzak zit onder andere het Rugzakrouteboekje, een boomhoogtemeter, loep, kompas, vogelfluitje en een verrekijker.

Om het beheer en behoud van het Nesserbos te ondersteunen wordt van elke boeking €1 gedoneerd aan Staatsbosbeheer.

Details

    Deel deze activiteit
    Toevoegen aan je kalender

    Recent Projects

    Back To Top