Skip to content

Amelander Mosterd

De Amelander mosterd is er inmiddels in 13 smaken en wordt geproduceerd met enkel natuurlijke ingredienten (water, azijn, zout en mosterdzaad.)

Het mosterdzaad wordt op Ameland geteeld, in de korenmolen gemalen en na een uigebreid proces verwerkt tot een unieke basismosterd. (naturelmosterd)

Door toevoeging van ingrediënten als duindoorn, honing, knoflook en andere producten onstaat er een unieke mosterd met een heel eigen smaak.

In de Amelander mosterd worden oriëntaalse, zwarte en gele mosterdzaden verwerkt.

Amelander mosterd is er onder andere in de smaken juttersmosterd, cranberry, knoflook, duindoorn en honing-dillle.

Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere specialiteiten zoals bijvoorbeeld mosterd met fenegriek en duvelsgoed, een mosterd met piri-piri en rookaroma. Liefhebbers van bijzondere streekproducten moeten zeker eens langskomen om te proeven; het is puur genieten!!!

Er wordt in koren- en mosterdmolen “De Verwachting” mosterd gemalen. De bezoekers van de molen kunnen dan getuige zijn van het proces om de Amelander mosterd te maken. Een ware belevenis voor iedereen…

Tijdens het malen wordt er uitleg gegeven door de molenaars/mosterdmakers. De Amelander mosterd is te koop in het molenwinkeltje.

Wie op de hoogte wil blijven van het wel en wee van de mosterdmolen kan de musea of de molen volgen op Facebook of Instagram.

Back To Top