skip to Main Content

Amelander Mosterd

De Amelander mosterd is er inmiddels in 13 smaken en wordt geproduceerd met enkel natuurlijke ingredienten (water, azijn, zout en mosterdzaad.)

Het mosterdzaad wordt op Ameland geteeld, in de korenmolen gemalen en na een uigebreid proces verwerkt tot een unieke basismosterd. (naturelmosterd)

Door toevoeging van ingrediënten als duindoorn, bramen, knoflook en andere producten onstaat er een unieke mosterd met een heel eigen smaak.

In de Amelander mosterd worden oriëntaalse, zwarte en gele mosterdzaden verwerkt.

Amelander mosterd is er onder andere in de amelander mosterdsmaken juttersmosterd, cranberry, knoflook, duindoorn en honing dillle.

Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere specialiteiten zoals bijvoorbeeld mosterd met fenegriek en duvelsgoed, een mosterd met gerookt piri-piri en rookaroma. Liefhebbers van bijzondere streekproducten moeten zeker eens langskomen om te proeven, het is puur genieten !!!

Regelmatig wordt er in koren en mosterdmolen “De Verwachting” mosterd gemalen. De bezoekers van de molen kunnen dan getuige zijn van het proces om de Amelander mosterd te maken. Een ware belevenis voor iedereen…

Tijdens het malen wordt er uitleg gegeven door de molenaars/mosterdmakers. De Amelander mosterd is te koop in het molenwinkeltje.

Wie op de hoogte wil blijven van het wel en wee van de mosterdmolen kan de musea of de molen volgen op twitter of facebook.

Aanwezig zijn bij één van de mosterd-malingen? Op onderstaande dagen wordt in de molen mosterd gemalen. (bij voldoende wind)

12 en 26 mei 2020
9 en 23 juni 2020
7, 14, 21 en 28 juli 2020
4, 11, 18 en 25 augustus 2020
1,15 en 29 september 2020
27 oktober 2020

Van 13.00-16.00 uur

November 2020
Mosterd maken elke dinsdag
( 24 november)  van 10.00 – 17.00 uur

December 2020
Mosterd maken op dinsdag 8 en 22 december van 13.00-17.00 uur

Back To Top