Skip to content

Natuurcentrum

 

Natuurcentrum

We gaan op spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur. De landschapszaal biedt hiervoor op interactieve en speelse wijze alle mogelijkheden.
In het watertheater betreden we de fascinerende onderwaterwereld. Hier wordt middels kleine aquaria het onderwaterleven getoond en kan de bezoeker wegdromen bij het schitterende grote Noordzee aquarium met een rijke diversiteit aan leven.

Op de eerste verdieping komt u in de waterzaal van alles te weten over onder andere zeehonden, bruinvissen en potvissen. Ook de vissen in de bassins trekken graag uw aandacht.

Sinds de zomer van 2023 vindt u op de eerste verdieping de zaal ‘Over leven op Ameland’, welke een expositie bevat over klimaatverandering op Ameland. We gaan wel 40.000 jaar terug in de tijd, maar geven ook een blik in de toekomst! Wat gebeurd er bijvoorbeeld met Ameland als de opwarming van de aarde doorzet? Zo wel het leven onder water als op het land wordt in beeld gebracht. Pronkstuk van de expositie is de 9 meter lange Ameland tafel. Ontdek wat het eiland te bieden heeft!

Wie met de lift naar het uitzichtplateau bovenin de toren van het Natuurcentrum gaat, ervaart hier de uitgestrektheid van het Wadden- en Noordzeegebied.

Het Natuurcentrum beschikt over een goed uitgeruste practicumzaal. Hier worden voor groepen energie- en waterlabs verzorgd.
Daarnaast worden in het grote Noordzee aquarium  op vaste dagen en tijden de vissen gevoerd waarbij deskundige uitleg wordt gegeven.

Honden zijn kort aangelijnd toegestaan, met uitzondering van het Blote Voetenpad.

Het Natuurcentrum is gratis te bezoeken met de museumkaart. Neem uw kaart mee laat hem scannen bij het Natuurcentrum.

Blote voetenpad Ameland

Bij het Natuurcentrum is een Blote Voetenpad aangelegd. Een belevingsroute met diverse ondergronden en uitdagingen die maken dat je Ameland op heel bijzondere wijze kunt ervaren.
Het Blote Voetenpad is apart te lopen en in combinatie met een bezoek aan het Natuurcentrum.

Tarieven

2024: 
Volwassene €10,00
Kind (5 t/m 12 jaar) €8,00

Groepsbezoek (min. 15 pers.):
Groepskaart Volwassene (vanaf 18 jaar) € 8,00
Groepskaart Scholieren (13 tot 18 jaar) € 7,00
Groepskaart Kind (5 t/m 12 jaar) € 6,50

Blote voetenpad  € 3,50
Meerprijs Blote Voetenpad bij entree Natuurcentrum + € 2,00

Honden zijn aangelijnd toegestaan, met uitzondering van het Blote Voetenpad.

Bezoekadres

Natuurcentrum Ameland
Strandweg 38,
9163 GN Nes

Op dit moment zijn er geen activiteiten

Details

    Deel deze activiteit
    Toevoegen aan je kalender
    Back To Top