Skip to content

Tegeltableaus door Barbara Hofker-Esser

Wie van paarden en tegelschilderkunst houdt moet deze zomer een bezoek brengen aan het cultuurhistorisch museum Sorgdrager. In de expositieruimte hangen meer dan zestig werkstukken van Barbara Hofker-Esser.

Tot 25 oktober een selectie van haar werk te zien in het museum in Hollum. Bij deze grote overzichtstentoonstelling is een gelijknamig boek uitgegeven. Dit prachtige naslagwerk met veel foto’s van tegelschilderkunst is door Joke Mosterman van verhalen voorzien en in een historische context geplaatst. Het boekje is in de museumwinkels verkrijgbaar voor €15. Meer informatie vindt u hier.

De tachtigste verjaardag van Barbara vormt mede de aanleiding tot het samenstellen van de expositie en het uitgeven van het boek.
Vanaf 1990 raakte Barbara in de ban van de tegelschilderkunst. Na haar opleiding bij Henk en Maaike Oswald (die ook bij de opening aanwezig waren) in de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek richtte ze in het reddingboothuuske in Nes haar atelier in. Ze vervaardigde zo’n duizend tegels met paarden en veulens, het was haar specialiteit. Ze kreeg bestellingen voor onder andere gelegenheidstegels zoals 200 geboortetegels en maakte tussen de 150 en 160 tegeltableaus.

Back To Top