Skip to content

Cultuurhistorisch museum Sorgdrager

Cultuurhistorisch museum Sorgdrager

In het Cultuurhistorisch Museum komen de cultuur, historie en gebruiken van Ameland op heel bijzondere wijze bij elkaar. Wie het Sorgdrager museum bezoekt, wandelt door de tijd en beleeft de Amelander geschiedenis.

De bezoeker komt dwalend door de verschillende ruimtes een keur aan bijzondere en unieke objecten tegen, die de verhalen uit de rijke historie van Ameland vertellen.
Ontdek de geschiedenis van de walvisvaart en het wel en wee van de familie Cammingha en hun slot. Snuffel heerlijk rond in het open depot en op de bovenverdieping of verwonder je over de prachtige meubelkunst uit vroegere tijden. Wie nog meer wil weten over de objecten en de verhalen erachter kan een app op zijn of haar mobiele telefoon downloaden om daarmee een reis door de Amelander geschiedenis te maken.

Wie Ameland echt wil beleven en ontdekken moet zeker een bezoek aan het Cultuurhistorisch Museum brengen, want in elke ruimte is iets bijzonders te ontdekken.

In de zomer van 2024 is er werk van Barbara Hofker-Esser in het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager op Ameland te zien. Bij deze overzichtstentoonstelling van ruim 60 kunstwerken wordt een boekje uitgegeven.Het is een naslagwerk met veel foto’s van prachtige Amelander tegelkunst, allemaal naar eigen ontwerp van Barbara Hofker. Joke Mosterman schreef de verhalen achter de tegels en plaatste Amelander tegeltableaus in een historische context. Het boekje is nu al te koop voor een intekenprijs van 12,50 euro. De intekenactie duurt tot 21 maart. Teken nu in via deze link: https://www.amelanderhistorie.nl/products/tegelkunst-op-ameland-barbara-hofker/ In de museumwinkels is dit prachtige naslagwerk vanaf 28 maart verkrijgbaar voor 15,00 euro.

Let op: honden zijn niet toegestaan in het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager. Aan de voorzijde van het hoofdgebouw mag de hond kort aangelijnd wachten wanneer u het museum bezoekt.

Honden zijn niet toegestaan in het Cultuurhistorisch Museum.

Het  Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager is gratis te bezoeken met de museumkaart.
Neem de museumkaart mee en laat hem scannen bij de balie van het Museum.

Het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.
De entree met expositie, de wisselexpositie alsmede de vaste expositie in de aangrenzende schuur zijn wel rolstoeltoegankelijk.

Het Sorgdrager-huisje en het open depot op de eerste verdieping zijn niet rolstoeltoegankelijk.

OPENINGSTIJDEN

Tarieven

2024: 
Volwassenen:  € 6,80
Kind (5 t/m 12 jaar): € 5,30

Groepsbezoek (min. 15 pers.):
Volwassene ( vanaf 13 jaar)                            € 5,80
Kind (5 t/m 12 jaar)                                        € 4,80

Bezoekadres

Sorgdrager museum Herenweg 1 9161 AM Hollum

Op dit moment zijn er geen activiteiten

Details

    Deel deze activiteit
    Toevoegen aan je kalender
    Back To Top