Skip to content

Eendenkooi excursie

Datum:

Tijd:

Eendenkooi excursie

Ten oosten van Buren ligt de Kooiplaats. Deze plaats is vernoemd naar de Eendenkooi en het Kooihuis in dit gebied.

In dit schitterende haast mystieke gebied worden wekelijks rondleidingen verzorgd door de natuurgidsen van Natuurcentrum Ameland. De rondleidingen worden gegeven op dinsdag en donderdag en duren ca. één uur.

Ga ook mee op ontdekkingsreis door deze eeuwenoude Nassaukooi. De eendenkooi is gerestaureerd en verkeerd weer in de staat van weleer. Er worden weliswaar geen eenden meer gevangen voor de consumptie zoals in vroegere tijden gebeurde, maar de verhalen en anekdotes waar u tijdens de rondleiding op wordt verhaald spreken tot de verbeelding van de bezoeker en laten de tijden wel weer herleven. Ook deze unieke tocht meemaken? Boek dan tickets op de boekingspagina.

Groepsbezoek
Naast de geplande rondleidingen kunt u de eendenkooi ook bezoeken met een eigen gids. De dag en het tijdstip wordt dan in overleg met u vastgelegd.

De kosten  voor een eigen gids bedragen € 95,00 per uur. De maximale groepsgrootte is 25 personen.

Schoolgroepen (tot 18 jaar) kunnen een  rondleiding door de eendenkooi boeken, hiervoor kunt u contact opnemen met Natuurcentrum Ameland. De kosten voor een excursie met maximaal 30 personen inclusief begeleiding bedragen € 137,50 per groep.

Elke week worden er op woensdag Duitstalige Eendenkooi excursies gegeven, de tickets hiervoor kunt u kopen op de Duitstalige pagina.

Kijk onderaan de pagina voor de agenda van eendenkooi excursie.

Complete agenda

2024
Volwassenen: €8.50
Kinderen (5 t/m 12 jaar):  € 6,00

startlocatie

Op dit moment zijn er geen activiteiten

Details

  Bekijk meer data

  Hide Date Lists

  Deel deze activiteit
  Toevoegen aan je kalender

  Recent Projects

  Back To Top