Ga naar hoofdinhoud

Natuurcentrum Ameland

Ameland beschikt over 14 trouwlocaties verspreid over het hele eiland. Daarvan zijn de Amelander vuurtoren en het cultuurhistorisch museum twee van de officiële trouwlocaties binnen de gemeente.

Sorgdrager_2652

In het Cultuurhistorisch museum “Sorgdrager” kunt u trouwen. Het museum is één van de officiële trouwlocaties op Ameland. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de mooie antieke kamer van de commandeurswoning. In de woning gebouwd, door schipper Pieter Cornelis Sorgdrager, is plaats voor ongeveer 20 personen (zitplaatsen).

Voor informatie over beschikbaarheid, prijzen en organisatie kunt u contact opnemen met het museum.

Vuurtoren-1

Trouwen in de vuurtoren kan uitsluitend buiten openingstijden, dit komt in het algemeen op neer dat er van april tot november gehuwd kan worden tussen 17.00 en 19.00 uur ( Per periode zijn de openingstijden van de vuurtoren anders) Wilt u weten wanneer de vuurtoren Ameland geopend is? En wanneer u dus niet terecht kunt, ga dan hier naar de openingstijden

Vuurtoren Ameland
Aan een huwelijksvoltrekking in de vuurtoren zijn naast de gebruikelijke kosten die de gemeente Ameland inrekening brengt, extra kosten verbonden.

Kosten:
Door de week (ma t/m vr) € 220,-
Weekend (za en zo) € 330,-

In de toren wordt het huwelijk gesloten op de tweede verdieping, hier is plaats voor circa 25 personen. Als u als bruidspaar alleen met twee getuigen en de ambtenaar huwt, dan is er in overleg de mogelijkheid de plechtigheid boven in de wacht te laten voltrekken. Naast de huwelijksvoltrekking is er in overleg de mogelijkheid om muziek af te spelen en zelf enige decoratie te regelen.

Meer informatie:
Natuurcentrum Ameland (0519-542737)

Meer weten over trouwen op Ameland?
Ga dan hier naar de website van de gemeente Ameland

Back To Top