Skip to content

Natuurcentrum Ameland

Ameland beschikt over 14 trouwlocaties verspreid over het hele eiland. De Amelander Vuurtoren en het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager zijn twee van de officiële trouwlocaties binnen de gemeente.

Sorgdrager_2652

In het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager kunt u trouwen. Het museum is één van de officiële trouwlocaties op Ameland. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de mooie antieke kamer van de commandeurswoning. In de woning, gebouwd door schipper Pieter Cornelis Sorgdrager, is plaats voor ongeveer 20 personen (zitplaatsen).

Voor informatie over beschikbaarheid, prijzen en organisatie kunt u contact opnemen met het museum.

Vuurtoren-1

Trouwen in de Vuurtoren kan uitsluitend buiten openingstijden. Per periode zijn de openingstijden van de Vuurtoren verschillend.

Vuurtoren Ameland
Aan een huwelijksvoltrekking in de vuurtoren zijn naast de gebruikelijke kosten die de gemeente Ameland in rekening brengt, extra kosten verbonden.

Kosten:
Maandag tot en met vrijdag:  € 220,-
Zaterdag en zondag: € 330,-

In de toren wordt het huwelijk gesloten op de tweede verdieping. Hier is plaats voor circa 25 personen. Als u als bruidspaar alleen met twee getuigen en de ambtenaar huwt, dan is er in overleg de mogelijkheid de plechtigheid boven in de wacht te laten voltrekken. Naast de huwelijksvoltrekking is er in overleg de mogelijkheid om muziek af te spelen en zelf enige decoratie te regelen.

Meer informatie:
Natuurcentrum Ameland (0519-542737)

Meer weten over trouwen op Ameland?
Ga dan hier naar de website van de gemeente Ameland

Back To Top