Skip to content

Doneren paardenreddingboot

Doneren paardenreddingboot

Help het voortbestaan van de paardenreddingboot met uw donatie.

Fijn dat u wilt helpen bij het behoud van de Paardenreddingboot!

U kunt via onderstaand formulier het bedrag kiezen dat u wilt doneren en veilig betalen met IDEAL.

Doneren kan vanaf € 2,00

Bedrag

Welkom bij het Maritiem Centrum “Abraham Fock”

Het Maritiem Centrum brengt de rijke geschiedenis van het reddingswezen op Ameland tot leven. Het boothuis is de thuisbasis.  Naast de imposante paardenreddingboot “de Abraham Fock”   zijn er diverse unieke voorwerpen te zien die te maken hebben met reddingen op zee. Daarnaast zijn er spectaculaire films over o.a. de lancering van de boot met de paarden vanaf het strand.

Deze unieke en spectaculaire lancering is ook twaalf keer per jaar live te zien en te beleven. Het vormt, samen met een bezoek aan de vuurtoren, de grootste toeristische attractie van Ameland!

Red de Reddingboot!

Tien paarden denderen met de boot door het dorp naar het Zuidwest-strand bij Hollum. Vier paarden aan weerszijden van het onderstel lanceren de boot. Tot 1988 gingen de echte reddingsoperaties op die manier, tegenwoordig vaart een moderne KNRM-boot uit. De unieke en spectaculaire lancering van weleer,willen we als levend erfgoed in stand houden. Om deze demonstraties mogelijk te maken zijn we op zoek naar redders. Dat kan heel eenvoudig door de QR-code te scannen en een bedrag over te maken.

Back To Top