Ga naar hoofdinhoud

Verhalen bij tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’

Verhalen bij tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’
In Museum Sorgdrager is de tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ met schilderijen en tekeningen van Janke de Jong – de Boer (1920 – 1996) uit Hollum te zien. In de meivakantie is er tweemaal een verhalenmiddag met ‘Verhalen bij Verborgen Schatten’.

Op 20 mei vertelt Jeanet de Jong over haar schilderende moeder. Het zal dan gaan over skiemere met bokkepootjes, de Gouden Koets met zelfgezaagde stokpaardjes, over Janke’s naam, waar wel een heel bijzonder verhaal aan kleeft, over haar jeugd, over Cupido en haar Hannes, hun acht kinderen en over haar creativiteit.

De verhalen duren een minuut of acht en er staan drie verschillende op het programma. Bezoekers kunnen deelnemen om 14:00 uur en daarna na elk verhaal aanschuiven. Jeanet vertelt ze in het Amelands. In huize De Jong voerde het dialect de boventoon, maar Janke zelf was vaardig in het Nederlands, verstond het Fries en kon goed overweg met het Duits. En ze was vaardig met penseel en kwast. In elk verhaal komt wel één van de tentoongestelde schilderijen voor.

Tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ door Janke de Jong
De tentoonstelling is tot 5 juni 2023 te bezoeken in Museum Sorgdrager.

Verhalen bij ‘Verborgen Schatten’ door Jeanet de Jong
20 mei in Museum Sorgdrager. Drie verhalen met start om 14:00 uur en daarna doorlopend tot 16.00 uur. Koop een museumticket of laat je museumkaart scannen!

Op dit moment zijn er geen activiteiten

Details

    Deel deze activiteit
    Toevoegen aan je kalender
    Back To Top