skip to Main Content

Natuurcentrum

Natuurcentrum

Het Natuurcentrum Ameland is i.v.m. de huidige coronamaatregelen gesloten.

Het natuurcentrum is in verband met de huidige coronamaatregelen gesloten.

We gaan op spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur. De landschap zaal biedt hiervoor op interactieve en speelse wijze alle mogelijkheden.
In het watertheater betreden we de fascinerende onderwaterwereld, hier worden middels kleine aquaria het onderwaterleven getoond en kan de bezoeker wegdromen bij het schitterende grote Noordzeeaquarium met een diversiteit aan leven.
Op de eerste verdieping komt u in de waterzaal van alles te weten over onder andere zeehonden, bruinvissen en potvissen. Maar ook de vissen in de bassins trekken graag uw aandacht.
Wie met de lift naar het uitzichtplateau bovenin de toren van het natuurcentrum gaat, ervaart hier de uitgestrektheid van het Wadden- en Noordzeegebied.

Het Natuurcentrum beschikt over een goed uitgeruste practicumzaal, hier worden voor groepen op aanvraag Wad-practica verzorgd, maar ook de bezoeker kan hier ronddwalen en op ontdekkingstocht gaan.
Daarnaast worden in het grote Noordzee aquarium  op vaste dagen en tijden de vissen gevoerd waarbij deskundige uitleg wordt gegeven. Een waar spektakel, dat je niet mag missen!

In de Waddencampus, gevestigd in het natuurcentrum kunt u regelmatig studenten tegenkomen die bezig zijn met hun onderzoek, voor wie de Waddencampus hun uitvalsbasis is. Middels digitale presentaties kunnen hun onderzoeken en bevindingen worden gevolgd.

Het Natuurcentrum is gratis te bezoeken met de museumkaart. Museumkaarthouders kunnen niet op de website reserveren, maar kunnen dit ter plekke bij  het centrum doen met hun museumkaart. Neem de museumkaart mee en laat hem scannen bij het centrum.

Blote voeten pad Ameland

Bij het natuurcentrum is een blote voeten pad aangelegd, een belevingsroute met diverse ondergronden en uitdagingen die maken dat je Ameland op heel bijzondere wijze kunt ervaren.
Het blote voeten pad is apart te lopen en  in combinatie met een bezoek aan het Natuurcentrum.

Exposities

In het natuurcentrum zijn geregeld exposities te zien. Dit zijn vaak erg uiteenlopende en interessante exposities.

Benieuwd of er nu ook een expositie is?

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur

Afwijkende openingstijden zijn te vinden in onderstaande reserveringssysteem. 

Tarieven

Individueel:
Toegangskaart volwassene € 7,25
Toegangskaart kind (5 t/m 12 jaar) € 5,25

Groepsbezoek (min. 15 pers.):
Groepskaart Volwassene ( vanaf 13 jaar) € 6,75
Groepskaart Scholieren (13 t/m 18 jaar) € 5,25
Groepskaart Kind (5 t/m 12 jaar) € 4,75

Bezoekadres

Natuurcentrum Ameland
Strandweg 38,
9163 GN Nes

Op dit moment zijn er geen activiteiten

Details

    Deel deze activiteit
    Toevoegen aan je kalender
    Back To Top