skip to Main Content

Amelander Winters Vertellingen

Datum:

Tijd:

Amelander Winters Vertellingen

Tijdens de expositie Amelander Winters in Cultuur en Historisch museum Sorgdrager op Ameland, vertellen Joke Mosterman, Jester Nynke Schoustra, Aukje van Dijk en Jeanet de Jong winterse verhalen.

Op woensdagmiddag 29 december, vertelt Joke het ijzingwekkende verhaal van Theo Mostermans oudste broers die ternauwernood een oversteek over het dichtgevroren wad overleefden. Jester Nynke put uit de herinneringen van haar schoonmoeder, die middenin een koude en sneeuwrijke winter met de heli naar Leeuwarden moest worden vervoerd. Ze moest worden geopereerd en er was geen andere weg dan via de lucht. Of ze toch nog een beetje heeft kunnen genieten van het witte Friese landschap?

Aukje vertelt over de Thuisreis met De Bolle, een beestachtig verhaal vol winterse sferen. Jeanet haar verhaal gaat over arrensleetochten en metershoge sneeuwmuren, zoals we ze al jaren niet meer hebben gezien. Er werd nog volop op kolen gestookt en die konden met de beurtschipper niet meer naar het eiland worden gevaren. Hoe Ameland toch warm zat kun je horen tijdens de Wintervertellingen in Museum Sorgdrager.

 

Voor het bijwonen van de vertellingen koopt u een toegangskaartje voor het Cultuurhistorisch Museum.

startlocatie

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Details

  Bekijk meer data

  Hide Date Lists

  Deel deze activiteit
  Toevoegen aan je kalender

  Recent Projects

  Back To Top