skip to Main Content

De "must sees" op Ameland!

Bij een bezoekje aan het prachtige eiland Ameland, mogen deze activiteiten niet op uw to do lijst ontbreken.

De Amelander vuurtoren

De vuurtoren is een ware uitdaging om te beklimmen. Maar wie eenmaal alle treden heeft bedongen, wordt beloond met een schitterend uitzicht.

Jutters stropers en boeren

Jutters stropers en boeren, je vindt ze in het Landbouw en Jutters museum Swartwoude in Buren. Van strandvondsten en jutters-verhalen  tot landbouwwerktuigen en kleinvee, je komt hier ogen en oren tekort.

Onderwaterwereld

In het grote Noordzee aquarium worden op vaste dagen en tijden de vissen gevoerd waarbij deskundige uitleg wordt gegeven. Een waar spektakel, dat je niet mag missen.

Maritiem Centrum Ameland

Treed binnen in een maritieme wereld. Voel je kapitein van de veerboot in de levensechte stuurhut. Geniet van de verhalen en communiceer in de radiokamer. Het Maritiem Centrum is tevens uitvalsbasis van de Paardenreddingboot.

Bunkermuseum

Met een indrukwekkend beeldverhaal, een overweldigend diorama, persoonlijke eilander verhalen, vondsten en een gedenkruimte voor oorlogsslachtoffers wordt in de bunker aandacht gevraagd voor de oorlogsgeschiedenis van ons eiland.

Spectaculaire Wad-zwerftocht

Varen op het Wad, zeehonden spotten en het sleepnet uitgooien en dan  afgezet worden op “De Hessing” een zandplaat op het Wad om vandaar terug te lopen naar Ameland.  Hoe uniek wil je het hebben…… De tocht wordt zes keer gehouden en vol=vol.

Back To Top
×Close search
Zoeken