skip to Main Content

Mixed media project door Miriam L’Herminez

Ameland in Silhouet is het resultaat van haar expositie tijdens kunstmaand Ameland in 2018 in de NH kerk in Hollum. Hier werkte ze samen met Amelanders aan een nieuw kunstwerk. In deze installatie staan zeven eilanders centraal in een mixed media project. De voorzijde bestaat uit een silhouet en de achterzijde is gevuld met materiaal, zoals teksten en foto’s ontvangen van Amelanders. Daarnaast is de skyline van Ameland te zien en bijpassende muziek te horen. Ook toont L’Herminez een aantal nieuwe kleinere werken.

Miriam L’Herminez is in haar werk steeds op zoek naar verscheidenheid. Geïnspireerd door een vijftien jaar lang verblijf in Malawi, Zimbabwe en Tanzania, waar ze geraakt werd door de confrontatie met het verschil in culturen, taal en emotie. Door een onderwerp van alle kanten te belichten, laat ze zich telkens weer verrassen door de verschillen binnen het thema.

Het contrast tussen de schoonheid en de scherpe kanten vormt de basis voor de verdere vormgeving. Daarbij experimenteert Miriam met verschillende materialen en vormen. Op het einde van haar ontdekkingstocht is het elke keer weer de kunst om juist die verschillen met elkaar te verbinden en het uiteindelijk tot een eenheid samen te brengen.

 

Museum Swartwoude is gratis te bezoeken met de Museumkaart

Tarieven

Individueel:

Toegangskaart volwassene € 5,00
Toegangskaart kind (5 t/m 12 jaar) € 3,75

Groepsbezoek (min. 15 pers.):

Volwassene ( vanaf 13 jaar) € 4,25
Kind (5 t/m 12 jaar) € 3,25

Bezoekadres

Landbouw juttersmuseum ‘Swartwoude’
Hoofdweg 1,
9164 KL Buren

Back To Top