skip to Main Content

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website en menustructuur. Hierdoor kan het zijn dat u bepaalde informatie niet kunt vinden. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Menu

 

 

 

Doe mee met de bijzondere Workshops die in het kader van het project Sea-Blu in Natuurcentrum Ameland worden gegeven. Er is keuze uit vier verschillende workshops die elk op geheel unieke wijze een nieuwe blik op plastic werpen.

Weven met plastic
Weven met plastic? Ja! In deze workshop gaan we plastic snijden/knippen in grote en kleine stroken en leer je weven en vorm te geven met dit ‘nieuwe’ materiaal. Om je te helpen zijn er verschillende vormen van bedreigde  vissen maar het staat je vrij om je eigen vis te bedenken! Maak samen met je groep 1 grote of meerdere vissen  of maak er 1 voor jezelf. De vissen kunnen in de installatie in het Natuurcentrum een plek krijgen of je neemt hem mee naar huis. Plastic is er in vele kleuren, achtergronden kunnen gebruikte verpakkingen en etiketten zijn.

 Schijn een licht op plastic!
In deze workshop maken we een prachtige lamp om mee naar huis te nemen. Natuurlijk gebruiken we plastic in alle soorten en maken er vissen en planten van. Dat kan op verschillende manieren en je kunt hem zo kleurrijk en groot maken als je zelf wilt! We gaan aan de slag met de naaimachine, lijmpistolen, nietmachines en de föhn.

Druktechniek met plastic
In deze workshop gaan we werken met structuren en patronen. Je krijgt uitleg over verschillende druktechnieken en natuurlijk gaan we er 1 uitvoeren: de hoogdruk. Je maakt een grote stempel van allerlei kleine voorwerpen die je vindt op het strand of dingen die je thuis in de prullenbak gooit. Die stempel krijgt de vorm van een vis of een ander zwemmend wezen. Een workshop over kleur en vorm en de oneindige toepassingen  van  oud plastic.

 Plastic in beweging
Maak een mobile met op het strand gevonden hout en plastic in alle kleuren. Snijd, knip, plak of naai vissen en planten en creëer je eigen onderwaterwereld

De workshops worden gegeven op vaste data en tijden in het Natuurcentrum Ameland. Kosten € 12,50 (inclusief bezoek aan het Natuurcentrum) Data en tijden kunt u vinden in de agenda

Workshops voor groepen

Als groep een eigen workshop doen? Dit is uiteraard ook mogelijk. Zowel voor familie/vriendengroepen als ook voor schoolgroepen kan op afspraak één van bovenstaande workshops worden gegeven.
Vraag naar de mogelijkheden bij het Natuurcentrum. 0519-542737 / info@amelandermusea.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken