skip to Main Content
Menu

Oerd excursie

Het Oerd is een natuurgebied op de oostkant van Ameland. Het gebied is één van de duincomplexen waaruit het eiland Ameland ooit is ontstaan. De duinen worden omsloten door een groot kweldergebied. Kwelder- en duingebied worden begraasd, en dus kunnen we koeien en/of paarden tegenkomen op onze tocht.

Een letterlijk hoogtepunt is een kijkje op het één-na hoogste duin van Ameland. Vanaf hier een prachtig 360-graden-panorama, met uitzicht op de Friese kust , buureiland Schiermonnikoog en natuurlijk tot ver op de Noordzee……. De gids geeft uitleg over alles wat we zien.

In de maanden mei en juni voert de tocht ons door een broedkolonie van zilver- en mantelmeeuwen. Grote vogels die hun nesten willen beschermen tegen de “indringers” en op alle mogelijke manieren  proberen om ons te verjagen….

De gids vertelt u onderweg alles over het planten- en dierenleven op en in het Oerd. Kent u het medisch geheim van de kruipwilg, wilt u zien hoe hoog het water komt tijdens een zware noordwesterstorm, of tientallen lepelaars in een binnenmeertje zien ? Het is allemaal mogelijk tijdens deze anderhalf uur durende ontdekkingstocht door natuurgebied het Oerd.

Tarieven

Individuele deelname:
Volwassenen € 6,50 per persoon
Kinderen  € 4,25 per persoon

Inhuren eigen (groep) gids
Door de week € 70,00 per uur
Weekend € 90,00 per uur

Excursies voor schoolgroepen € 87,50 per groep (maximaal 30 personen incl. begeleiding)

Back To Top
×Close search
Zoeken