skip to Main Content
Menu

DEMONSTRATIE PAARDENREDDINGBOOT

Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee.

De demonstratie van de paardenreddingboot is een gebeurtenis die herinnert aan vroeger tijden, want als er echt een schip in nood is vaart tegenwoordig de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit. De demonstratie laat zien dat het redden van drenkelingen en het verlenen van bijstand aan schepen die bij Ameland in nood verkeren een lange geschiedenis heeft.

De demonstratie start vanuit het boothuis bij het Maritiem centrum “Abraham Fock” aan de Oranjeweg 18 in Hollum. De lanceringen vinden plaats op het strand zuid/west van Hollum, einde Tjettepad.
Naast de reddingbootovergang is een pad aangelegd dat leidt naar een uitkijkplatform. Vanaf hier kunnen rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn de tewaterlating van de reddingboot bekijken.

DEMONSTRATIES PAARDENREDDINGBOOT 2019

MAANDAG 15 JULI 20.00 uur
ZOMERVAKANTIE

MAANDAG 29 JULI 20.00 uur
ZOMERVAKANTIE

ZONDAG 11 AUGUSTUS 17.00 uur
WATERSPORTDAG

WOENSDAG 14 AUGUSTUS 20.00 uur
HERDENKING PAARDENRAMP 14-8-79

DINSDAG 27 AUGUSTUS 19.00 uur
ZOMERVAKANTIE

ZATERDAG 7 SEPTEMBER 15.00 uur
ZOMERVAKANTIE

DINSDAG 22 OKTOBER 17.00 uur
HERFSTVAKANTIE

ZATERDAG 28 DECEMBER 10.30 UUR
KERSTVAKANTIE

Data en tijden onder voorbehoud onvoorziene omstandigheden.
De start is vanuit het boothuis bij het Maritiem Centrum “Abraham Fock” aan de
Oranjeweg 18 te Hollum. De demonstraties vinden plaats op het strand Zuid-West van Hollum, aan het eind van het Tjettepad.

Back To Top
×Close search
Zoeken