skip to Main Content

In verband met de maatregelen inzake het Corona virus is de Amelander musea tot 20 mei 2020 gesloten

 

Helaas is de Amelander musea door het corona virus om het moment helaas niet te bezoeken. Daarom willen wij u graag regelmatig nieuwe filmpjes tonen over onze prachtige musea. Deze filmpjes kunt u op deze pagina vinden.

 

Bunker museum.

Het bunker museum is onze nieuwste aanwinst. Na velen jaren begraven in de duinen te hebben gelegen, is Stichting Amelander musea gelukt om deze op te graven en er een museum van te maken met een prachtig resultaat. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam de tweede wereldoorlog. Graag presenteren wij u een sfeerimpressie van dit museum.


Lancering paardenreddingboot.

Een aantal keren per jaar geven wij een demonstratie hoe vroeger de paardenreddingsboot werd gelanceerd. Tegenwoordig gaat dit uiteraard heel anders in de ballumerbocht legt permanent een snelle reddingsboot met 2000 pk. Deze boot kan met al zijn moderne apparatuur 24 uur per dag en 365 dagen per jaar op een veilige manier meteen uitrukken. Vroeger (tot 1988) ging dit heel anders, door de stoomfluit van de melkfabriek werden de lokale boeren en de bemanning op de hoogte gesteld dat er een alarm was. Deze boeren lieten dan meteen al hun werk vallen en gingen met hun paarden naar het boothuis, de paarden werden ingespannen en de reddingsboot naar het water gebracht. Op een open houten boot  met slechts 54pk en met als enige navigatie middel een kompas, gingen de bemanning op weg naar het schip dat in de problemen was.


Tentoonstelling Pieter de Vries

In ons paardenreddingboot museum hebben wij op het moment een tentoonstelling van Pieter de Vries, in deze tentoonstelling worden de prachtige contouren zichtbaar in het verschil van eb en vloed. Ook heeft Pieter de Vries een prachtige time-laps gemaakt waar in circa 4 minuten het verschil zichtbaar is tussen eb en vloed. Deze time-laps bestaat uit beelden van 48 uur.

Back To Top
×Close search
Zoeken