skip to Main Content

Bunkermuseum Ameland

Bunkermuseum Ameland

Het Bunkermuseum op Ameland is een onbemand museum en is te vinden in de duinen ten Westen van de vuurtoren in Hollum.

De bezoeker kan middels een automaat (door contante betaling of met de pin) een codekaartje kopen. Door het kaartje te scannen krijgt men toegang tot het museum.

De bunker, een voormalige keukenbunker, is ingericht als een klein museum.

Met een indrukwekkend beeldverhaal, een overweldigend diorama, persoonlijke eilander verhalen, vondsten en een gedenkruimte voor oorlogsslachtoffers wordt in de bunker aandacht gevraagd voor de oorlogsgeschiedenis van ons eiland. Wie de trap naar de ondergrondse bunker afdaalt en de bunker binnen gaat komt in een heel andere indrukwekkende wereld.

De entree in het Bunkermuseum bedraagt € 3,00 per persoon.

Rondleiding “Verborgen Bunkers” is een rondleiding (fietstocht)  gehouden langs de verborgen bunkers aan de westkant van Ameland. Ook deelnemen aan deze bijzondere excursie? Neem telefonisch contact met ons op voor een privé excursie.

Donax

Het voormalige vakantiehuisje “Donax” is ingericht als entreeruimte tot de bunker. Hier wordt middels een expositie de wijze van recreëren uit vroeger tijden getoond.

Openingstijden:

Tarieven

Individueel:
Toegangskaart € 3,00

Groepsbezoek (min. 15 pers.):
Voor groepen is het mogelijk een bezoek aan het bunkermuseum te combineren met een rondleiding, hiervoor kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0519-542737.

Bezoekadres

Bunkermuseum Ameland
Oranjeweg 65,
Hollum

Op alle andere Friese Waddeneilanden worden vergelijkbare initiatieven uitgevoerd, dit is mogelijk gemaakt met financiële steun van de Provincie Fryslân en het Waddenfonds.

Op dit moment zijn er geen activiteiten

Details

  • za 18/12/2021 20:29 - 00:00
Deel deze activiteit
Toevoegen aan je kalender
Back To Top